Tandheelkundigeblik


In de pers


Wij houden ons goed op de hoogte van het brede scala aan tandheelkundige onderwerpen via literatuur, voordrachten en vaktijdschriften. Onze jarenlange ervaring verschijnt op print in krant, tijdschrift en nieuwsbrief of op hun website. Ook geven wij interviews in de media.

Twee geloven op een kussen
Blind geloof in het nut van fluoride
Met dit artikel proberen we dit geschil te beslechten met een pleidooi tégen fluoride. Dat zal niet meevallen, want de tandheelkundige praktijk is doordrenkt met fluoride: tandpasta, vulmaterialen, dental floss, tandenstokers, fluoridebehandelingen, mondwaters en tandlak met fluor, etc. Alles mag vrij worden gefluorideerd. Er is geen enkel bewakingsprogramma. Lees meer...


Voorwoord: De nieuwe Watergeuzen
De geschiedenis van de strijd tegen de drinkwaterfluoridering in Nederland
Een tandheelkunde zonder fluoride is op dit moment niet denkbaar. Fluoride doordrenkt ons vakgebied. Mondwaters, tandpasta, tandenstokers, geïmpregneerd met fluoride, behandelingen met fluoride gelei, nog niet zo lang geleden bij kinderen klassikaal uitgevoerd, ja zelfs het glasionomeercement, een vulmateriaal dat verder uitstekende eigenschappen heeft, draagt het fluoride in zich. Lees meer...


Boekbespreking
Tandarts Weston Price heeft in de dertiger jaren belangrijk onderzoek verricht en vastgelegd in het boek Nutrition and physical degeneration.
Dit boek Voeding en fysieke degeneratie is 80 jaar geleden geschreven en nog uptodate. Lees meer...


De meerwaarde van complementaire tandheelkunde
Tandheelkunde is een technisch vak. De manuele vaardigheden spelen hier een grote rol. Door deze techniek kunnen tandartsen gemakkelijk storingen inbouwen die door de patiënt maar moeilijk te verwerken zijn en lichamelijke klachten kunnen geven. Materialen als bijvoorbeeld amalgaam hebben laten zien hoe ziek mensen er van kunnen worden. Het grote probleem dat dan ontstaat, is om aan te tonen dat tanden en kiezen de oorzaak van een ziekte kunnen zijn. In de opleiding tot tandarts wordt onvoldoende onderwezen hoe het lichaam kan reageren op tandheelkundige behandelingen. Lees meer...


Uitzending Tros Aktua tv
Uitzending over Amalgaam Tros Aktua tv.
Bekijk deze film, deze is opgenomen onder de rubriek Amalgaam


Bespreking artikel:
Gezonde mond is beter voor hart en vaten
Er is opnieuw bewijs gevonden voor de relatie tussen mondhygiëne en de gezondheid van hart en bloedvaten. Door Nienke Beintema.
Fluoride heeft nadelige invloed op hart en bloedvaten
In een baanbrekend nieuw onderzoek is het verband aangetoond tussen natriumfluoride en hart- en vaatziekten. Door Fred Neelissen.
Lees meer...


De gevaren van amalgaamvullingen
Miljoenen mensen hebben zilveren amalgaamvullingen in hun gebit. Amalgaam is een legering van de giftige zware metalen kwik, zink, tin en koper. Amalgaamvullingen bevatten zo'n 50 % kwik en slechts 20 tot 35% zilver. Kwik is uiterst giftig en veroorzaakt vele gezondheidsproblemen!

Tandheelkundigeblik
Fred Neelissen
Julianalaan 64
2051 JS OverveenHome
Visitekaartje
Implantologie
Amalgaam
Fluoride
Meetmethoden
Kosten
Patiëntervaringen
In de pers
Contact en routebeschrijving
Trefwoorden: